Een overzicht van de applicaties die maandelijks aan bod zijn gekomen in onze nieuwsbrief Actuascan.


Overzicht van applicaties :

 • App van de maand : Iscrub (handhygiëne) Een gratis app die de verschillende gedragingen op het vlak van handhygiëne bij gezondheidsdeskundigen observeert, verbetert en controleert. (Actuascan, juni 2017)
 • App van de maand : Ergo@WSH Met deze gratis Engelstalige app, ontwikkeld door het Instituut voor Arbeidsgezondheid en -veiligheid van Singapore, kan u werkhoudingen analyseren voor beeldschermwerk en het manueel hanteren van lasten. (Actuascan, mei 2017)
 • Commuty, een app voor carpoolers ! Met de auto naar het werk komen kan een lastig karwei zijn ! Files, een gebrek aan parkeerplaatsen, stresserend verkeer,  ...  Een Belgische start-up-onderneming, Commuty, biedt verschillende diensten die kunnen helpen om het woon-werktraject zo gunstig mogelijk te doen verlopen. (Actuascan, maart 2017, nr. 2)
 • Beter organiseren met OneNote Een goed georganiseerde preventieadviseur is er twee waard. Deze app kan orde scheppen in uw professionele leven. (Actuascan, november 2017, nr. 2)
 • Freeedrive app om ongevallen om smartphonegebruik tijdens rijden tegen te gaan Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat het gebruik van smartphone de belangrijkste oorzaak voor wegongevallen is geworden. Je mag er niet aan denken dat op een dag een dierbare van de weg wordt gemaaid door een chauffeur die meer aandacht aan z’n smartphone-schermpje schenkt dan wat er op de weg gebeurt. Freeedrive is een Engelstalige app die kan bijdragen tot een indijking van dit kwalijk gedrag. (Actuascan, oktober 2016, nr. 9)
 • App du mois : Ladder Safety De opstellingshoek van een ladder is van belang voor een veilig gebruik ervan. Een te kleine hoek verhoogt de kans dat het bovenste stuk van de ladder verglijdt of naar achter valt. Bij een te grote hoek kan het onderste deel wegschuiven. Een ladder wordt best geplaatst met een opstellingshoek van 68° tot 75°.
  (Actuascan, september 2016, nr.8)
 • App van de maand : SafeNoise Op het werk worden we soms blootgesteld aan harde geluiden en hoge geluidsniveaus. Dit kan op termijn leiden tot permanente gehoorbeschadiging. De gouden standaard blijft uiteraard de uitvoering van gekalibreerde geluidsmetingen door de interne of externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, maar in afwachting daarvan kun je met de SafeNoise App al zelf een aantal indicatieve metingen uitvoeren. (Actuascan, september 2016, nr.7)
 • App van de maand : Mindfulness App Mindfulness is een heuse hype. Het is een vorm van meditatie waarin men de aandacht richt op het hier en nu. Deze aandachtstraining wordt door therapeuten gebruikt ter bestrijding van piekeren, depressie, pijn of burn-out, door het actief leren loslaten van negatieve gedachten. De Mindfulness App is met bijna 1 miljoen gebruikers wereldwijd de populairste app waarmee je op mobiele wijze de principes van mindfulness kunt toepassen. (Actuascan, juni 2016, nr. 5)
 • App van de maand : SkinVision Met de app SkinVision heeft u snel inzicht in het risico van verdachte moedervlekken. ( Actuascan, mei 2016, nr .4)
 • App van de maand : MyFitnessPal
  Medisch-wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het bijhouden van de voedingsmiddelen die je eet, veruit de beste manier is om af te vallen en op gewicht te blijven. Foodtracking met je smartphone of tablet behoort ook tot het populairste segment van gedownloade apps. Er verschijnen bovendien de eerste voorzichtige wetenschappelijke studies1 die aantonen dat mensen die gebruik maken van een food tracking app daadwerkelijk extra kilo’s verliezen ten opzichte van mensen die hun voedselinname op papier bijhouden.
  (Actuascan, februari 2016, nr. 1)