Vegetarische tortilla's

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 8 maïstortilla's
  • 250g kidneybonen
  • 100g maïs
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika, in fijne plakjes gesneden
  • 1 pot tomatensaus (in de winter) of 5 tomaten, in blokjes gesneden (tijdens het seizoen)
  • Kruiden : look, koriander, komijn, Spaanse peper, zout, peper
  • 1 soeplepel olijfolie
  • Guacamole :
    • 2 goed rijpe avocado's
    • 1 geperste citroen
    • 1 soeplepel koolzaadolie
    • 1 ui, in fijne plakjes
    • Zout en peper

Bereiding :

  1. Snijd de ingrediënten in blokjes of in kleine stukjes 
  2. Fruit de uien en de look in de olijfolie
  3. Voeg de wortelblokjes toe en de komijn. Kruid met peper en zout
  4. Doe de tomaten erbij, samen met een glas (20 cl) water en laat indikken op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten
  5. Voeg de kidneybonen en de maïs toe en laat gedurende 5 minuten koken
  6. Voeg de fijngeknipte koriander en de Spaanse peper toe en breng indien nodig verder op smaak.  
  7. Voor de guacamole :
    a. Verwijder de schil en de pit van de avocado's
    b. Plet het vruchtvlees samen met het citroensap
    c. Voeg de uien toe en breng op smaak
  8. Vul de tortilla's met de guacamole (1 soeplepel per tortilla) en met de vulling