Mac & Cheese Butternut

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 500 g macaroni
  • 200 g geraspte cheddar
  • 1 grote butternutpompoen
  • 10 g bloem
  • 30 g boter
  • 75cl melk
  • Muskaat, zout, peper

 

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de pasta al dente en laat uitlekken.
  3. Snij de butternut doormidden en verwijder de zaden. Kook de pompoen in gezouten water.
  4. Maak een bechamelsaus: laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg dan geleidelijk aan de melk toe terwijl je regelmatig klopt met de garde tot het mengsel dikker wordt.
  5. Voeg de cheddar toe aan de bechamel. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  6. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de gekookte pompoen en mix het in een kom.
  7. Meng de bechamelsaus met de pompoenpuree en mix tot je een homogeen mengsel krijgt.
  8. Voeg de kruiden toe.
  9. Vul een grote schotel met de pasta en meng de bechamel-butternutpuree eronder.
  10. Bestrooi met geraspte cheddar.
  11. Plaats in de oven op grillstand tot de kaas een goudkleurig korstje heeft gekregen.

  12. Smakelijk !