Pompoentaart

Ingrediënten (voor 1 taart) :

  • 250 g pompoen
  • 10 cl magere slagroom
  • 10 cl melk
  • 2 eieren
  • 100g geraspte gruyère
  • 1 taartdeeg (zelfgemaakt is nog beter !)
  • Zout, peper
  • 1 kruid naar keuze : muskaat, komijn of koriander

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de pompoen in stukken en verwijder de zaden. Kook de pompoen voor in gezouten water gedurende 10 minuten. Laat afkoelen.
  3. Beleg de bodem van een bakvorm met het taartdeeg en bak voor gedurende 5 tot 7 minuten.
  4. Snij de pompoen in blokjes en verdeel die gelijkmatig over de bodem.
  5. Klop de room en de melk op, samen met de eieren, de gruyère en de kruiden en giet het mengsel over de taart.
  6. Bak in de oven gedurende 20 tot 30 minuten.
  7. Smakelijk!